vardagsrum med detaljer som förbereds inför lägenhetsvisning
Glöm inte detaljerna inför din lägenhetsvisning

Lägenhetsvisning – att tänka på inför visningen

Börjar det närma sig visning av din nuvarande bostad? Vid lägenhetsvisning handlar det om att spekulanten ska få ett positivt intryck av bostaden och kunna se sig själv bo där. Det är inte alla som tänker på att få med detaljerna när de förbereder sin lägenhet inför visning. Detaljer som kan ha en större påverkan på slutpriset än vad du tror. Vi ger dig våra tips på hur du sätter detaljerna inför visningen!

Du har möjligtvis lagt märke till hur det står en fin bukett färska blommor på köksbordet, basilika-krukan på köksbänken och hur den fluffiga filten ser ut att vara slarvigt slängd på soffan? Vad som till synes verkar se ut som det fanns där från början är egentligen iscensatt med syfte att fånga spekulantens intresse. 

Vad ska man tänka på vid lägenhetsvisning?

Redan år 2014 genomförde Svensk Fastighetsförmedling ett experiment för att ta reda på vad köparna är intresserade av att se när de går på lägenhetsvisning. Experimentet gick ut på att besökarna skulle bära eyetracking-glasögon när de gick runt och kollade på lägenheten. Vi människor är alla olika vilket också speglas i det som fångar vårt intresse. Precis som mäklarfirman hade misstanke om och fick bekräftat efter experimentet var att det inte fanns några specifika möbler eller föremål som behövde finnas i bostaden.

Vad de däremot kunde konstatera var att detaljerna var av stor betydelse. Detaljer såsom fruktskålen, bokhyllan och basilika-krukan var några av de föremål som fångade spekulantens uppmärksamhet. Dessa är förstås inte väsentliga vad gäller bostadens funktionalitet. Dock visade det sig vara desto viktigare för att se hur andra inreder ett hem, för att sedan fantisera om hur det hade sett ut om det hade varit deras. Av det skälet ska man därmed inte tömma lägenheten utan låta möbler och dylikt stå kvar inför din lägenhetsvisning. Med det sagt, kunde inte experimentet visa på att det var några specifika möbler eller föremål som skulle finnas med under visningstiden men att detaljer rent allmänt var det som bidrog till den hemtrevliga känslan. 

Boka visningsstädning för en lyckad bostadsaffär

Första intrycket är som vi känner till oerhört viktigt. Det kan påverka besökarens helhetsintryck och få en spekulant att vilja avstå eller att slå till. Det räcker då inte med att enbart fokusera på detaljerna som vi har nämnt tidigare, utan det är även viktigt att vi inte glömmer bort att städa rent i bostaden. En välstädad bostad ökar chansen för en bra affär. Vi hjälper dig med visningsstädningen så du kan fokusera på att sätta detaljerna istället. 

Ta med dig dessa 2 punkter inför din visning:

  • Glöm inte detaljerna!
  • Boka in en visningsstädning

Categories:

Call Now Button